Kracht en grenzen van samenwerken

Specialist: fysiotherapeut
Coaching: individuele coaching
Thema: samenwerken

Een fysiotherapeute twijfelt of ze een maatschap zal starten met een oudere collega. Tot dusver werkte ze in een dienstverband. Er is wrevel ontstaan omdat ze taken op zich neemt, en het haar vervolgens niet lukt deze af te krijgen door alle drukte. De collega begint daarom te twijfelen over hun samenwerking.

In het gesprek met de coach wordt het de fysiotherapeut duidelijk dat ze op iedere vraag die de collega haar stelt ‘ja’ zegt, omdat ze vindt dat ze dat als praktijkhouder moet kunnen. Het gevolg is een neerwaartse spiraal. Ze doet steeds meer haar best en neemt extra werk op zich, voldoet vaker niet aan verwachtingen en krijgt negatieve reacties van de collega, waarop gevoelens van onzekerheid en minderwaardigheid ontstaan. De ongelijkwaardigheid tussen beide maten groeit, en zo ook de twijfel over de samenwerking. Ze realiseert zich dat ze de verwachtingen van haar maat niet checkt en ook haar eigen wensen en grenzen niet deelt met haar collega.
In het gesprek verkennen coach en fysiotherapeut samen wat wel goed gaat in de samenwerking en wat haar kracht is als professional. Ze wordt zich meer bewust van wat ze wel en niet wil, en slaagt er steeds beter in dit duidelijk te maken aan haar collega.

Door deze heldere opstelling groeit de gelijkwaardigheid tussen beide maten en blijkt een betere afstemming van wederzijdse wensen en grenzen als praktijkhouder goed mogelijk. Ze beslissen samen verder te gaan en nemen wekelijks ruim tijd voor hun maatschapsoverleg.